TAINA BOTEZULUI este plină de păcate! CE ASCUND preoţii despre copiii noştri

Botez

Cel mai practicat ritual de exorcizare simplu se numeste “Botezul“. Botezul in sine cuprinde si aspectul eliberarii de pacat si de sub influenta celui care l-a instigat, diavolul.

Exorcismul este un ritual religios folosit pentru a scoate demoni sau spirite malefice dintr-o persoana posedata, sau chiar dintr-un anumit obiect. Multe culturi practicau asemenea rituri, inca din cele mai vechi timpuri si inca de inaintea aparitiei crestinismului, scrie descopera.org, citată de Obiectiv.info.

CONCURS ULTRA-SIMPLU: CÂSTIGI TREI TABLETE LENOVO! TREBUIE sa dai doar trei CLICK-URI

Cel mai practicat ritual de exorcizare simplu se numeste “Botezul“. Botezul in sine cuprinde si aspectul eliberarii de pacat si de sub influenta celui care l-a instigat, diavolul. Exista si alte practici bisericesti care pot inlaturara influentele nefaste, cum ar fi apa sfiintita si postul, care inca in Biserica primara era legat de izbanda asupra diavolului.

Istoria Botezului

Taina Sfântului Botez a fost instituită de însuşi Mântuitorul, când, înainte de înălţarea Sa la cer, a zis Sfinţilor Apostoli: „Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacurilor” (Matei 28, 19-20), potrivit ziaruluilumina.ro.

CONCURS ULTRA-SIMPLU: CÂSTIGI TREI TABLETE LENOVO! TREBUIE sa dai doar trei CLICK-URI

Una dintre consecinţele imediate ale Botezului este iertarea păcatelor. Prin Botez sunt iertate toate păcatele săvârşite înainte, dacă este vorba de o persoană adultă, dar accentul este pus pe păcatul originar săvârşit de protopărinţii noştri. Până la venirea lui Iisus Hristos toţi oamenii se năşteau, dar şi vieţuiau sub apăsarea păcatului strămoşesc până la sfârşitul zilelor lor. Nu trebuie să uităm că păcatul strămoşesc a avut ca urmări moartea şi izgonirea din Rai. Dar prin venirea Mântuitorului şi prin instituirea Tainei Botezului, fiindu-ne iertat păcatul strămoşesc, ne este redată viaţa şi uşile Raiului sunt din nou deschise, ca oricine crede în Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu adevărat şi se uneşte cu El prin Taina Sfântului Botez să poată dobândi Împărăţia cerurilor.

Comentarii pe FanatikSport.ro

 1. aurelianchibici@yahoo.com'dr.Aurelian stefan chibici

  biserica ortodoxa incalca crezul crestin. Ce zice acest crez? Marturisec un botez spre iertarea pacatelor. Dar cine marturiseste? Pentru ca copilul nu are discernamant sa aleaga intre bine si rau, si nu are pacate. Contrar sf.Ap. Pavel care zice::”Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi din inima ta ca Dumnezeu l-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajune la mantuire.” (Romani 10:9-10)
  O spun aceasta pentru ca Ortodoxia a lepadat Biblia dovedit prin invatatura afirmata de Pimen arhiepiscopul.Sucevei si Rad[utilor,in brosura de, „invatatura si indrumare Ortodoxa,”(Pag.43) prin cuvintele:”Intrega invatatura Ortodoxa este temeluita pe Sfanta Scriptura, dar si pe sfanta traditie, care a fost INAINTEA Sfintelor Scripturi.” Prin aceasta intorsatura vicleana, Sfanta Scriptura e pusa pe locul al doilea. IMPOTRIVA cuvintelor Sf.Ap. Pavel care zice: „Fiind ziditi pe temelia apostolilor si a proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos, (Efeseni 2:20) Insusi Domnul nostru Isus Hristos ii combate pe traditionalii iudei, valabil si crestinilor de azi:: “Dar voi de ce calcati porunca lui Dumnezeu in folosul datinei (traditiei ) voastre.” (Matei 15.3)

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0


 2. popescui2005@yahoo.com'Gicu Ionel

  Sorine draga, cum poti sa scrii asemenea tampenii fara cap si fara coada?… adica ce ascund preotii?, oare nu e un ritual public, facut in fata tuturor?… Si cum e taina plina de pacate, in timp ce chiar dupa citezi din Scriptura temeiul ei? Pune mana pe sapa, mai baiatule.
  Si pt sectantul de mai sus: habar n-ai. Textele din evanghelii care au ajuns la tine sunt scrise personal de evanghelisti? Ia vezi cum incepe Luca , de ex: Deoarece mulţi au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi… Asta e traditia…. Adica faptele se intamplasera deja si martorii si urmasii lor le-au consemnat. Dealtfel, de-aia se si spune: evanghelia DUPA Luca, si nu DE Luca, caci e scrisa din mai multe marturii: Intelesu-m-ai?

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0


 3. rubenlucian@yahoo.com'Lucian

  Domnule Gicu Ionel,acum cateva saptamani am vazut la un jurnal tv un reportaj despre un accident rutier in urma caruia a murit un bebelus de 2 saptamani.Avusese loc si inmormantarea bebelusului,dar ce sa vezi:preotul ortodox a facut o slujba mai scurta decat de obicei si trupul copilului a fost ingropat intr-un loc aparte in cimitir(cu spanzuratii,sectantii) pt ca bebelusul nu fusese botezat. Mai pe toate canalele tv am vazut zilele astea inmormantarea tribunului CVT,slujba facuta de 16 preoti cu mare tam tam, omul fiind ingropat intr-un loc „bun” in cimitir. Oare nu stim ce fel de om era tribunul!!!!???Oare bebelusul cu ce a fost mai vinovat de nu a putut avea si el parte de o inmormantare „crestineasca”!!!!!!!!!!!??????????????????????

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0


 4. popescui2005@yahoo.com'Gicu Ionel

  Se pare ca va uitati prea mult la tv, in loc sa intrati intr-o biblioteca si sa va informati la sursa. Preferati manipularile grosolane in schimbul unei minime informatii obiective.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0


 5. rubenlucian@yahoo.com'Lucian

  Eu asteptam un raspuns care sa ma lamureasca. dar se pare ca nu aveti dl Ionel.degeaba a-ti fost pe la biblioteca……s-au poate a fost prea grea intrebarea pt dumneavoastra ca sa o intelegeti….spuneti-mi si reformulez……………s-au spuneti macar ca stirile au fost false……….iar cu urmaritul unui jurnal tv nu cred ca poate cineva sa te manipuleze……si sa stiti ca si statu’ prea mult pe internet dauneaza si aici poti fi manipulat…..totusi astept raspunsul la intebarea mea daca sunteti atat de intelept……haideti sa nu ne laudam cu cartile pe care le-am citit,pt ca nu ne cunoastem si nici nu putem demonstra din spatele calculatorului.

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0


 6. popescui2005@yahoo.com'Gicu Ionel

  1. N-am vazut stirea cu bebelusul. Daca preotul a facut asa, a gresit (iubirea lui Dumnezeu e infinita si caile Lui cine le cunoaste?), dar asta nu incrimineaza cu nimic Ortodoxia. Daca un doctor greseste, nu inseamna ca toata medicina e rea. Un inginer face calculul gresit si podul se prabuseste. Sa incriminam toti inginerii? etc etc
  2. Daca preotii au fost chemati la inmormantare, nu s-au dus sa-i ridice osanale lui VCT, ci pt ca au fost chemati sa se roage pentru un suflet. E diferit de ceea ce insinuati. Unul din sfintii din vechime se ruga si pentru demoni. E gresit daca te rogi pentru sufletul unui muritor, cat de pacatos si rau ar fi fost?
  3. „sau” se scrie impreunat atunci cand poate fi inlocuit cu „ori” – asta pt a va mai scuti de drumul la biblioteca. E drept, exista si internetul…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0


 7. smarandache.daniela29@yahoo.com'alin

  Imi este scarba din ce in ce mai mult sa citesc articolele publicate on-line. Am invatat la scoala ca un titlu este esenta, este ideea principala a oricarui text literar sau de orice natura ! CE SCRIE IN TITLU, NU ARE LAGATURA CU TEXTUL !!!!!!

  Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0


 8. rubenlucian@yahoo.com'Lucian

  Bine ar fi sa comentam putin si textul pt ca de la el am pornit discutia.Nu cred ca e un pacat sa te rogi pt un suflet,dar pt chinezi indieni cine se roaga????Ei se duc in iad pt ca nu sunt crestini??? Si copii nebotezati de la alte culte se duc in iad????Nu are nici o valoare botezul unui individ fara discernamant…..In rai ajung oamenii cu sufletul curat……si copiii se incadreaza aici….. asa cum sunt si cei cu retard mintal care nu pot fi acuzati ca ar fi facut vreun pacat……Botezul nu este un BILET spre RAI….Degeaba esti botezat daca te duci la biserica de trei ori in viata(botez,cununie,inmormantare)si traiesti toata viata plina de pacate…..Normal ca trebuie sa fim si botezati pt ca aceasta este o porunca si orice crestin trebuie sa o implineasca…..dar ce este mai grav e ca lumea se bazeaza pe acest simplu ritual(necesar) si cred ca totul s-a rezolvat…..Dumnezeu este drept si sigur se va uita la ce am facut ca si crestini.Sau daca nu prea am facut,macar sa vada ca ne pare rau pt tot ce am fi putut face si nu am facut si sa ne caim de raul pe care sigur l-am facut….Aici intervine Iisus Hristos,El ne iarta de greselile pe care le-am facut si El poate da mantuirea si o da tuturor celor care cred in E si care se straduie sa-I implineasca cuvantul..Degeaba vom vrea sa-I aratam bisericile in care am fost botezati,nu va conta…..Iar despre sfantul care se ruga pt demoni,degeaba o facea,soarta lor e sigura:iad………ei nu mai au nici un mijloc de salvare,demonii sunt cei car au plecat din prezenta lui Dumnezeu impreuna cu ingerul luminii Lucifer…Ei au cunoscut pe Dumnezeu dar L-au parasit pt ca asa au vrut..Iisus Hristos a murit pt ca oamenii sa fie mantuiti…Iadul a fost special facut pt Diavol si ingerii lui si ei stiu asta dar prin inselatorie vrea sa ne atraga si pe noi…De aceea omul poate fi mantuit pt ca a fost inselat,dar pe demoni nu i-a inselat nimeni ei asa au vrut…..

  Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0


 9. eFurnica@yahoo.com'Furnica

  dr.Aurelian stefan chibici, inteleg ca esti doctor in ceva, probabil ca ai invatat, probabil ca esti bun in ceea ce faci….,este mai mult decat evident ca sunt multi asemenea indivizi care intrunesc conditia pt. a putea spune ca au un nivel de cultura cu mult peste medie, cu toate acestea , o mare parte din acesti indivizi nu pot intelege Ortodoxia, ma gandesc la lucruru de bun simt din crestinismul ortodox. M-am intrebat in sine, de ce oare, desteptii fiind acesti oameni scriu ineptii de te crucesti, aberatii care-ti induc sentimentul ca de fapt sunt niste oameni extrem de obtuzi. Cred ca, asa cum bine spune si Gicu Ionel, aflarea Adevarului necesita studiu si nu oricum, presupunand ca doresti sa stii, sa inveti si pe altii, este indispensabil, de exemplu, sa studiezi cartile Sfintilor Parinti nu mai vorbesc de Biblie(ortodoxa), dar cate alte carti scrise de mari duhovnici romani si nu numai pot fi citite. Daca orice crestin ortodox ar citi macar o mica parti din aceste carti, nimeni, niciodata n-ar mai gandi macar sa spuna ca Ortodoxismul este altceva decat drumul catre mantuire. Dar cum sa studieze omul, cult dealtfel, cand el este racolat cu promisiuni desarte de catre „secte” , culte religioase cum spun unii, care stim cu totii ca nu au traditie, nu au har si nici duhovnici, nu au nimic decat goliciune si divagatie. Au aparut ca ciupercile dupa ploaie acum 200 de ani si tot se inmultesc datorita lipsei de cunoastere a unor oameni aparent normali dar de fapt fara prea multa credinta, asa cum e la acest om care rataceste iar mai nou ne invata pe noi, ortodocsii Ce dar mai ales Cum trebuie inteles Crezul. Sigur, crestinii ortodocsi au mult de invatat si mereu fara incetare, dar oare n-avem noi, ortodocsii, profesorii cei mai destoinici, ma gandesc asa repede si spun: Ilie Cleopa, Arsenie Boca, Mina Dobzeu, Staniloaie, Papacioc, Paisie Aghioritul, Sf. Ioan Gura de Aur, sfintii parinti etc, etc. Ce sfinti, ce dohovnici are Ortodoxismul, multumim lui Dumnezeu. Si copacul sanatos si frumos mai are si uscaturi. Doamne, fereste-ne de smintiti.

  Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0


 10. popescui2005@yahoo.com'Gicu Ionel

  Dle, dumneata te complaci in niste afirmatii contradictorii. Prima data spui ca vrei sa discuti pe text. Apoi sari la chinezi si indieni, intrebandu-te cine se roaga pentru ei. Ce legatura are una cu alta? Hai sa-ti raspund, totusi. Biserica Ortodoxa se roaga pentru toata lumea, uite-te in textul liturghiei ortodoxe. Deci inclusiv pentru chinezi si indieni (presupun ca te referi la cei de alte religii, caci sunt si crestini printre ei!), ca ei sa cunoasca Lumina cea adevarata. Botezul nu este un bilet spre rai, cum spui, dar este unirea cu Hristos si primirea Duhului Sfant, spre crestere in asemanarea cu chipul lui Dumnezeu. Daca omul se tine aproape si are vointa, atunci Dumnezeu lucreaza in sufletul lui. Daca nu, sa fie sanatos, fiecare cum isi asterne, asa doarme. Probabil ca esti membru in vreun alt cult, de o tii mortis cu botezul la maturitate. Stiind ca lumina lui Hristos lumineaza lumea, dta lasi copilul nebotezat, il vaduvesti de puterea Duhului Sfant pana la un ipotetic botez la maturitate (daca i se intampla ceva pana atunci, nu ai pacatul ca ai stiut dar n-ai vrut sa-l botezi?). Si lasa-l sa se imprime bine de jegul acestei lumi, ca apoi sa-ti spuna el ce crede despre Botez si despre credinta!… Cine – repet -se informeaza, intelege perfect ca nu ajunge Botezul ca sa intri in rai, daca o iei ca pe o magie si ca „asa se face” ( de ajuns sa citesti un catehism de 50 de pagini!)
  Spui apoi erezii infioratoare: iadul a fost creat… de cine? De Dumnezeu? Adica Izvorul bunatatilor, Dumnezeu (care inseamna, este iubire – cf In), a creat iadul? Scuza-ma, dar e de ras. Mai informeaza-te, nu-ti dau totul de-a gata.
  Si daca Dumnezeu este iubire, cum crezi ca un sfant – care e un chip al iubirii Lui – n-ar putea sa se roage chiar pentru demoni? Oare e fericita creatia care sufera TOATA, cf. Sf. Pavel? Adica si demonii sufera, evident. Ba chiar sufera mai cumplit decat toti ceilalti. Ce e iadul? Neacceptarea iubirii lui Dumnezeu, care arde ca un foc ingrozitor pe cei goi de iubire. Domnul sa te lumineze!…

  Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0


 11. rubenlucian@yahoo.com'Lucian

  Multumesc lui Dumnezeu ca ma luminat…… ca am inteles cat de mult iubeste oamenii:sf.ev.Ioan,cap.3,vs.16…Cititi in Biblie ce inseamna botezul,ca sa nu credeti ca zic ceva de la mine…..Ca sa va ajut putin,veti gasi in Noul Testament……Dumnezeu nu vrea ca oamenii sa se duca in iad…..si Ii pare rau pt orice suflet,de aceea tot El a trimis pe Mantuitorul care este Calea Adevarul si Viata:sf.ev.Ioan,cap 14 vs 6……Dumnezeu nu trimite oamenii in iad,ei se duc singuri pt ca nu asculta si nu implinesc poruncile lui…. Este important sa ne rugam pt toti oamenii ca sa cunoasca Evanghelia.iar pt cei din China India si alte zone,sa ne rugam ca guvernele din acele tari sa fie tolerante cu crestinii,iar unde nu exista crestini sa rugam pe Dumnezeu sa trimita oameni sa vesteasca Cuvantul……..Tot amintesti de sf apostol Pavel,apostolul neamurilor,ooooo daca ar invia si ar vedea ce diferenta este intre biserica crestina primara pe care a lasato si biserica ce se lauda ca este cea dintai biserica…….ar mai muri o data ,,,,acum de infarct……Adaugati si inventati tot felul de aberatii,cand mantuirea e atat de simpla….nimeni nu poate ajunge la Dumnezeu decat prin Iisus Hristos(sf ev Ioan cap 14 vs 6)…….Se scriu tot felul de carti de catre diversi oameni,ma refer la toate cultele crestine,le citim si uitam ca de fapt Biblia este cuvantul lui Dumnezeu..doar citind in ea putem sa-L cunoastem pe Iisus Hristos(sf ev Ioan cap 5 vs 39),fiul lui Dumnezeu care este mijlocitorul dintre Dumneseu si oameni(1Timotei cap 2 vs 5)….Despre sfintii care au existat dupa sec 1,daca au fost cu adevarat oameni placuti lui Dumnezeu,acum sunt la EL,sa le urmam exemplul sa traim viata in frica de Dumnezeu asa cum au traito si ei,,,,,,,,,dar sa nu ne inchinam lor,,,nu ne pot mantui….Daca sfintii apostoli nu au lasat pe oameni sa li se inchine,macar ca au trait impreuna cu Iisus Hristos,de ce lumea apeleaza la „sfinti”!!!!!!!!!???……….Dumnezeu sa va lumineze dragi romani. CITITI BIBLIA cuvantul lui DUMNEZEU,si El va va lumina…..

  Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0


 12. popescui2005@yahoo.com'Gicu Ionel

  Cu dta nu se poate purta un dialog civilizat si logic. Mentalitate de creier spalat. Asta e, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

  Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0


 13. rubenlucian@yahoo.com'Lucian

  In urma citirii Scripturii,mi-am „spalat” creierul si am devenit un om nou,unul care a inteles adevarul si care cauta sa faca voia lui Dumnezeu.Scopul bisericilor voastre e sa tina lumea ”proasta”,ca sa o poata manipula;nu-i indemnati sa citeasca pt ca dupa aceea vor avea prea multe intrebari si nu va veti putea justifica traditiile care au acoperit Cuvantul..O sa te lumineze Dumnezeu dar asta numai daca doresti.Citeste Biblia si recitesteo,doar acolo vei intelege adevarul………..

  Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0


 14. valy_geta@yahoo.es'GEORGETA

  DACA VREM CU ADEVARAT SA-L CUNOASTEM PE D-ZEU SI NUMELE LUI,, DESPRE DOMNUL, ISUS SA CERCETAM CU RABDARE BIBLA , SA FACEM VOINTA TATALUI NOSTRU CERESC, SI SA CEREM IN RUGACIUNILE NOASTRE INTELEPCIUNE SI PUTERE CA SA PUTEM INTELEGE MESAJELE, CUVINTELE SI GRIJA SI IUBIREA LUI D-ZEU FATA DE NOI, OAMENII, SA MERGEM SA-L CAUTAM SI SA INVATAM CUM SA FACEM VOINTA TATALUI, SI SA RESPECTAM CUVANTUL SAU-ADEVARUL

  Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0


Comentariile nu sunt permise.