Ti se rupe inima! E sefa de promotie si isi doreste din suflet sa mearga la liceu! Tatal Iuliei e cioban si nu are bani sa o tina in scoala

media_147371035168716100

Ea este Iulia si mai are doi frati. Traiesc toti trei impreuna cu parintii lor intr-o casa mica, darapanata. Dorm toti cinci intr-o singura camera.

ULTIMA ORĂ la PARIURI! Trei BILETE MAGNIFICE: cote 126, 981 şi 2066! Plus TABLETĂ CADOU!

Iulia invata bine, este prima in clasa ei, insa se teme ca nu va putea merge la liceu. Parintii nu au bani sa le asigure tot ce au nevoie pentru a merge la scoala. „Tot ce imi doresc este ca parintii mei sa aiba bani sa ma dea la liceu”, spune ea

 
„Nu avem aragaz. Fac mancare la plita. Ne chinuim”, declara si mama fetei si face un scurt tur al casei.

Iulia: Dormim ingramaditi. Suntem trei copii. Ne-am invatat asa. In sufletul meu e tristete. Nu avem si noi o casa… Mi-as dori sa avem o casa, sa merg mai departe la scoala. La Iasi, la liceu. Nu stiu daca o sa pot. Avem nevoie de bani! Mi-e teama ca nu vor avea posibilitatea sa ma dea la scoala, mai departe! Anul trecut am avut mediile 9,96 si 10, in clasele a cincea si a sasea. Am muncit mult pentru mediile astea. Imi place scoala, imi place sa invat. As vrea sa ma fac asistenta medicala sau cantareata. Imi place muzica usoara.

Ma duc la stana, la tata. Trebuie sa il ajut, nu are alt ajutor!

Iulia merge zilnic la stana.

Tatal: „Nu am puterea sa ii ajut. Nu am bani. Ei sunt harnici, invata! Eu am opt clase, sotia are 10. N-as vrea ca ai mei copii sa mearga mai departe, sa invete. Copiii invata bine, dar nu avem posibilitati financiare.

Acum am bani de la oi. Putin. Bani putini! 500 de lei maxim. Nu le-am cumparat rechizite, nu le-am luat tot de ce au ei nevoie”.

Iulia: Stana este a doua mea casa. Oita mea preferata este Lanica! Imi place sa ii cant! Ma concentrez mai bine cand imi fac lectiile la stana. E linistitor!

Pustoaica ar vrea sa isi poata continua studiile, sa aiba posibilitatea sa mearga si la liceu.

„Imi este frica! Mi-e teama ca o sa raman aici. Eu vreau sa merg mai departe, sa invat! Nu sunt posibilitati! Daca ii ajut acum pe parinti, ma vor ajuta ei mai departe. Eu nu pot sa ma joc cand parintii mei muncesc! Nu mi-au luat nimic, nu au bani!
Mi-as dori sa am un ghiozdan nou, haine noi, caiete! Dar asta nu ma impiedica sa invat! Vreau sa invat bine, sa iau tot premiul intai! Decat sa ma joc, mai bine vin la pascut cu oile. Oitele sunt familia mea. Imi vine sa plang cand vad ca alti copii au de toate, iar eu nu am”, a spus ea cu lacrimi in ochi.