Toate aspiratoarele au acest buton „magic”! Dar puțini știu la ce folosește de fapt

Aspirator

Ne place sau nu, toți suntem nevoiți să dăm cu aspiratorul prin casă, iar de multe ori ne-am întrebat la ce folosește butonul care se află pe peria acestuia.

CITESTE SI: ÎNFIORĂTOR! Iată cine construiește ARCA Apocalipsei. Bogații lumii se pregătesc de un cataclism?

Cei mai mulți nu au aflat până acum utilitatea butonului, însă funcția acestuia este una care te ajută mult în timp ce faci curățenie. Butonul are rolul de a ”schimba” peria pentru două tipuri de suprafețe. La prima apăsare peria este folosită la curațarea covoarelor, iar la a doua pentru podele, spații netede. Tocmai din această cauză, cei care nu cunosc utilitatea butonului se chinuie să aspire și nu înțeleg de ce acest lucru nu le iese așa cum ar trebui.

Aspiratorul a fost inventat în 1860

Primul model de aspirator a fost inventat în 1860 de către Daniel Hess din West Union, Iowa și a purtat denumirea de „măturător”. Acea mașinărie avea o perie rotativă și un mecanism elaborat de furtunuri care să genereze absorbția prafului și mizeriei. În 1868, Ives W. McGaffey a inventat și patentat în Chicago primul aspirator manual care folosea principiile de vacuum pe care l-a denumit „Whirlwind” („vârtej de vânt”).

CITESTE SI: A câstigat peste 35.000 de euro la PARIURI! A jucat un BILET BOMBĂ de cota 1006! Unde găseşti aceste BILETE de cote MARI

Acest model era mai ușor și mai compact, însă mai dificil de manevrat, deoarece avea o manivelă care trebuia învârtită în același timp în care aspiratorul era împins pe podea. La 14 noiembrie 1898, John S. Thruman din St. Louis, Missouri a depus actele pentru a obține patentul pentru un aspirator pneumatic pe care l-a denumit „renovator pneumatic pentru covoare”. Patentul a fost acceptat la 3 octombrie 1899. Thruman a creat un aspirator pe bază de benzină pentru o mare companie care oferea servicii de menaj,General Compressed Air Company.

Despre englezul Hubert Cecil Booth se spune că ar fi cel care a inventat primul aspirator motorizat în 1901. Booth a creat un dispozitiv mare, care în primă fază a funcționat cu ajutorul unui motor pe ulei, iar mai târziu cu un motor electric, pe care l-a numit „Puffing Billy”. Principiul primului aspirator creat de Booth se baza pe aspirația aerului prin intermediul unei pompe și a unui filtru din pânză.

CITESTE SI: Gestul făcut de fiica lui SALAM chiar în ziua de 8 Martie! Betty s-a dus la mormântul mamei sale. Ce A URMAT te va CUTREMURA