Ultimele cuvinte rostite de piloții avionului prăbușit în Mediterană

Piloti

Apar noi informații despre tragicul accident aviatic care a avut loc în noaptea zilei de joi, 19 mai. Presa din Marea Britanie a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte rostite de unul dintre cei doi piloți ai cursei EgyptAir înainte de a se prăbuși.

Căpitanul aeronavei, Mohamen Said Ali Ali Shoukair, a transmis către turnul de control ultimul mesaj cu câteva minute înainte ca avionul să se prăbușească în Marea Mediterană. „Vă mulțumesc!”, ar fi spus acesta înainte ca aeronava să dispară de pe radare.

Echipele de salvare continua operațiunile de recuperare a cadavrelor pasagerilor decedați. Experții din domeniu încă nu au deslușit cauzele care au condus către acest tragic accident aviatic. Niciun oficial nu a confirmat că ar fi fost vorba de vreun atentat terorist, cu toate că cei gruparea ISIS au revendicat nenorocirea.

Se presupune că teroriștii ar fi plasat o bombă la bordul avionului înainte de decolarea acestuia din Paris. Interesant este că, în ultimele luni, 57 de angajați ai aeroporului Charles de Gaulle au fost concediați după ce autoritățile ar fi descoperit că aceștia ar fi avut legături cu diverse grupări teroriste.