Un celebru cântăreţ român lansează o piesă pentru a-şi găsi iubita dispărută!

Megastar

Florin Iordache s-a lansat la Megastar, unde a ajuns in finala, intre 2008 si 2012 a facut parte din trupa Krypton, iar apoi au urmat multe colaborari muzicale. Acum scoate pe piata o piesa noua, dedicata fostei iubite, potrivit Ring.

CITESTE SI: PATRU zodii de femei care au doar relații de durată. Nu vor avea niciodată AVENTURI

In ultima perioada, pe langa proiectele muzicale, a reusit sa atraga atentia unei tari intregi asupra unor cazuri sociale extrem de grave, iar cu ajutorul altor oameni de bine, chiar a ajutat persoane aflate in dificultate. Putini stiu insa că el e cel care l-a gasit si a popularizat povestea lui Nelu, adolescentul de 16 ani care cersea, asta-iarna, cu cainele in brate, in Piata Victoriei. Impresionat de poveste, Gigi Becali s-a implicat si i-a oferit o casa pustiului. Iar acesta nu este singurul caz al lui Florin!

Artistul a vorbit in exclusivitate pentru ziarul Ring despre mesajul ultimei piese, dar si despre altruism, dezamagiri si amintiri din copilarie.

Reporter: Florin, cum stai cu dragostea?

Iubesc, greșesc și învăț. Sunt la partea în care iubind mă descopăr, aflu lucruri despre mine, care parcă aveau nevoie de un imbold pentru a se arata. Am aflat că pot fi romantic și capabil de surprize, am aflat, totodată, că și romantismul poate eșua. E o poveste mai lungă, cam cum sunt toate când vine vorba de iubire.

CITESTE SI: A câstigat peste 35.000 de euro la PARIURI! A jucat un BILET BOMBĂ de cota 1006! Unde găseşti aceste BILETE de cote MARI

De exemplu, noua mea piesă, Just Listen, e un produs direct al iubirii, dar aceea pentru care a fost creată nu a auzit-o. A plecat înainte să o asculte, dar nu se știe niciodată cum printr-un share ajunge și la ea sau pornește un post de radio în timp ce piesa rulează… Practic, cânt pentru milioane de oameni că poate ajunge și la ea… Trec, ca noi toți, prin certuri multe și, de regulă, cu o împăcare în plus… Cred că dacă povestea noastră trebuie și poate fi salvată, într-un fel sau altul, va fi salvată. Numește-mă de modă veche, dar chiar cred că dacă ceva se strică se poate repara, nu neapărat înlocui. Cam așa stau cu dragostea.

R: Ai fost multa vreme Florin de la Megastar, Florin de la Krypton… Te-au deranjat aceste etichete? Ce-ai vrea de fapt sa stie lumea despre tine?

Am fost multa vreme Florin de la Megastar și Florin de la Krypton, dar, dacă stai să privești, am fost, mereu, Florin, cel care cântă. Nu are cum să mă deranjeze cumva asocierea numelui meu cu muzica. Sunt Florin și cânt.

„Esti perfect…”

R: Fiindca tot suntem in plina luna martie, luna a femeii… care a fost cel mai frumos compliment pe care ti l-a facut vreodata o femeie? Dar tu unei femei?

Cel mai frumos compliment l-am primit acum doi ani, în timp ce cântam la un eveniment privat în Constanța. Una dintre ospatarițe, o fată care nu se afla acolo pentru a mă auzi pe mine cântând, ci pentru că acolo muncea, la sfârșitul programului a venit la masa mea și mi-a lăsat un bilețel pe care scria „Ești perfect”… și un zâmbet. Nu am schimbat vreun cuvânt cu ea, nici atunci și nici de atunci încoace. Sigur, m-a flatat, dar mi s-a părut cel mai sincer și cel mai dezinteresat compliment primit. Despre cel mai frumos compliment făcut unei femei… nu eu sunt în măsură să îl apreciez. Asta ar trebui să răspundă femeia în cauză, dar dacă trebuie să nominalizez, totuși, unul, cred că cel mai frumos compliment făcut a fost „Te iubesc!”. E felul meu de a spune că ai toate calitățile ce pot fi considerate complimente, din moment ce m-ai făcut să simt asta pentru tine.

CITESTE SI: Soţul Andreei Marin, surprins la film cu o blondă sexy şi tatuată

R: Si la polul opus, care e cea mai traumatizanta amintire pe care o ai si despre care poti vorbi? Cum ai trecut peste?

Nu am experiențe traumatizante sau… poate nu le-am conștientizat. Însă, pot povesti o experiență, care mi-a venit în minte citind întrebarea. Eram în clasa a 6-a când împreună cu colegii mei am decis să facem o glumă… și cum erau în vogă fiolele urât mirositoare de la Bruno, am aruncat două în clasă. Efectul a fost mai de amploare decât mă așteptam Am ajuns în cabinetul directoarei, unde se afla jumătate dintre băieții din clasa mea, și am negat că aș fi fost de vină pentru incident, bazându-mă pe complicitatea lor, ba, mai mult, l-am întrebat pe primul dintre ei dacă eu am aruncat fiolele… A răspuns sec: DA! Nu a fost o experiență traumatizantă, dar cel puțin am avut niște învățăminte 🙂

Repetitii in garajul dintre blocuri

R: Cum ai descoperit pasiunea pentru muzica? Ce fel de copil erai?

Am avut o copilărie normală, deși, neexistând un etalon pentru normalitate, cred că toți credem asta. Am crescut în încă perioada cu cornete, ascunselea, rațele și vânătorii, deci, practic am avut parte de multă distracție și copilărie clasică. Muzica a fost mereu prezentă, într-un fel sau altul, în viața mea. Deși ai mei nu au nicio treabă cu muzica, tata fiind jurist și mama jurnalistă, știu că, pentru că tata era/este fan Beatles, îmi luam micul dejun pe muzica lor.

Primul meu album muzical, primit tot de la tata, a fost Michael Jackson – Thriller. Cam așa am început să cânt prin casă. Apoi, pe la 10 ani, am împrumutat un microfon de la vecinul meu,Titi, și am început să mă prostesc prin casă, cântând non stop. Undeva, în adâncul meu, știam că asta trebuie să fac. Fredonam piese de karaoke la mine în cameră și vedeam stadioane pline care mă ascultă și mă aplauda.

La 14 ani mi-am făcut o trupă – Mila 24, și repetam într-un garaj prin Militari. Cam ca în filmele americane… varianta mai ieftină. Apoi am avut norocul ca unul din băieții din trupa de atunci să îl știe pe Cristian Pațurcă – Dumnezeu să-l odihnească! – și ca acesta să ne asculte. Așa am ajuns să cântăm pe la Old School, sus. Bine, cântam mai pe nimic, dar făceam ceea ce ne plăcea și asta era tot ce conta. Aceste au fost începuturile mele muzicale, urmate de altă trupă de cover-uri, de Megastar, deKrypton

Ii ajuta pe nevoiasi

R: Cum faci sa gasesti mereu cazuri sociale, oameni pe care sa-i ajuti? Stii ce s-a intamplat cu aceste persoane mai departe, ati pastrat legatura?

Nu fac vreun efort… Când am timp, obișnuiesc să iau orașul la pas. În drumurile mele, mai întotdeauna întâlnesc oameni cu povești de viață cutremuratoare. Pentru mine nu sunt cazuri sociale, pentru mine sunt doar oameni cu nevoi. Ei sunt peste tot, nu îi caut. Doar îi observ. Și ei mă observă, la rândul lor. Eu îi și ascult. Am observat că nu întind mâna către toți pentru a cere. Cred că se produce o conexiune. Ei simt că i-ai putea ajuta și tu simți, la rândul tău, că ai putea schimba ceva în povestea lor. Atunci oferi cât poți. Uneori, doar câțiva bani, alteori doar timp, timp în care încerci să găsești soluții pe termen mai lung. Ascultându-i, totodată, devin mai recunoscător pentru ceea ce am, pentru că, uneori, nu înțelegem cât de mult avem… fără un termen de comparație. Oamenii cu care am interacționat pot fi găsiți și pe pagina mea de Facebook, Florin Iordache Official, prietenii mei de pe pagină mi-au facilitat ajutorul pentru ei.
Un exemplu concret de poveste, cu final fericit, este cazul lui Nelu, băiatul care cerșea alături de câinele lui la PiațaVictoriei, pentru a-și întreține familia. Am publicat povestea lui, așa cum am văzut-o eu, și oamenii care au citit-o au ales să o schimbe într-una mai frumoasă. Am avut, de asemenea, și suportul unor televiziuni, care, impresionate fiind de drama pe care o aduceam în atenția publică, au ales să o evidențieze la rândul lor. În urma mediatizării, viața a șase persoane, printre care și un copil de 1 an și 6 luni s-a schimbat. Aceștia au primit o casă și o nouă șansă. În aceeasi curte în care familia lui Nelu locuia abuziv, trăia și familia Matac, care, la rândul ei, a primit un apartament cu patru camere, în locul unei camere pline de igrasie ce nu le aparținea. Acum mă mai sună să mă țină la curent cu noua lor viață.

R: La final, vorbeste-ne despre cariera, piese, muzica, viitor si tot ce mai crezi tu că ar vrea sa stie fanii tai

Mă aflu la al doilea single al proiectului Florin Iordache și, totodată, la primul clip. Proiectul continuă cu o altă piesă din puzzle-ul poveștii mele. Am exprimat ceea ce simt, cum știu mai bine, în versuri și pe muzică. Just Listen este o piesă de dragoste, plină de speranță și, totuși, cu o doză de regret. Dacă am asculta cu inima ceea ce urechile refuză să audă, am ști cât suntem de iubiți și am fi mai aproape de fericire. Din grabă, din teamă, din prea multă dorință de a avea dreptate, chiar și în detrimentul nostru, ignorăm ceea ce contează cu adevărat… Sper să-mi dați dreptate și să vă placă!

Modul în care publicul a primit primul single, Zâmbește, m-a încurajat să continui să îmi exprim stările prin muzică într-un proiect propriu. În paralel fac parte din proiectul Yorga, alături de colegul meu Gabriel Băruță, proiect în care avem deja două piese lansate și ne pregătim și de al treilea, în perioada următoare. Pe lângă aceste două proiecte, fac parte din Trupa Avenue,ca solist vocal.