SCHEMA PROGRESIVĂ A MATEMATICIENILOR. VEZI SCHEMA MATEMATICIANULUI D`ALEMBERT…

SCHEMA PROGRESIVĂ A MATEMATICIENILOR. VEZI SCHEMA MATEMATICIANULUI D`ALEMBERT…

Această schemă poartă numele lui Jean Le Rond d`Alembert, matematician şi fizician de profesie, care a trăit în Franța între 1717 și 1783. Teoria lui presupune o balanţă între reuşitele şi eşecurile unui eveniment jucat.

Ce se întâmplă concret? Pe scurt, D`Alembert măreşte miza pariului cu o unitate în caz de pariu necâştigător şi îl micşorează tot cu o unitate în cazul unui pariu câştigător. Suma poate fi mărită sau micşorată în funcţie de cotă.

 
Pași

PASUL 1 – Pariaţi 10 euro pe o cotă de 1.80. Dacă pierdeţi, pariaţi în continuare 20 euro, iar în cazul în care pariul este câştigător, atunci se, în următoarea etapă, se reîncepe de la 10 euro. Se scade o unitate și se revine la 10 euro

PASUL 2 – Dacă pariul pe care ați mizat 20 euo a fost pierdut, iată ce veţi face în continuare. Astfel, dacă pariul este din nou eronat, măriţi miza pe următorul bilet cu 10 euro şi pariaţi 30 euro în următorul pas.

PASUL 3 – Dacă din nou pariul este necâştigător și aţi pariat 30 euro, în următoarea etapă măriţi miza cu 10 euro. Dacă aţi pariat 30 euro şi pariul a ieşit câştigător, atunci reduceţi suma pentru următorul pariu cu 10 euro. Adică pariați 20 euro pe următorul eveniment.

Lasă un răspuns