Cine obține marele trofeu in disputa de pe Parc Olympique Lyonnais?

Cine obține marele trofeu in disputa de pe Parc Olympique Lyonnais?

Meciul din finala Ligii Europa, Marseille - Atletico Madrid va avea loc miercuri, 16 mai cu începere de la ora 21:45, pe stadionul Parc Olympique Lyonnais din orașul Lyon. Aceasta este a noua în istoria finalei Ligii Europa și a șasea oară, în această finală va evolua o echipa spaniolă. Echipa de la Madrid este prima câștigătoare ale Ligii Europa - a fost capabilă să obțină acest trofeu în 2010, atunci când, cu scorul de (2:1) au învins pe Fulham. Și în 2012 a câștigat împotriva altei echipe spaniole Athletic Bilbao cu un scor de (3:0). Francezii nu se pot lăuda cu astfel de succese. Ultima dată în finala celui de-al doilea turneu al europei, reprezentanta Ligii 1 a jucat în finală în 2004 pe cînd acel turneu se numea Cupa UEFA. Apropo, Marseille a pierdut în acea finală, ceea ce este interesant, de la o echipa spaniolă - Valencia. Cine obține trofeul în această seară? Vezi pronosticul nostru pentru această partidă.


Atletico Madrid

Atletico Madrid a început sezonul în Liga Campionilor, în grupă cu Chelsea, Roma și Garabagh, acolo unde au ocupat doar locul trei și s-au calificat în Liga Europei. Aici a trecut consecvent de Copenhaga, Lokomotiv Moscova, Sporting Lisabona și Arsenal. Dintre cele opt jocuri din playoff, cei de la Madrid au câștigat șase dispute și au suferit doar o singură înfrângere. Au reușit să marcheze 17 goluri, a ratat doar patru și nu mai mult de unul pe joc. Atletico Madrid, spre deosebire de adversarul său din finală, a obținut de mult timp un loc în Liga Campionilor. Echipa antrenată de Diego Simeone a terminat acest sezon pe locul al doilea, fără să-i permită în cele din urmă să-și depășească însuși inamicul și vecinul din clasament, "Real Madrid". În ultima etapă echipa a terminat acest sezon cu o victorie asupra lui "Getafe" cu scorul de (1:0), însă la sfârșitul întâlnirii, adversarul a ratat șansa de a egala partida și a ratat o lovitură de la 11 metri. Diego Simeone în acest meci poate conta pe toți jucătorii cheie. Participarea la meci a lui Jose Maria Gimenez și Victor Vitolo este sub semnul întrebării.Marseille

Marseille a jucat inițial în Liga Europei. A început cu calificarea în acest turneu, echipa a trecut de Ostend și Domžale. În faza grupelor, rivalii săi au fost Salzburg, Vitoria Guimaraes și Konyaspor. După ce au obținut opt ​​puncte, a terminat pe poziția a doua și au obținut calificarea în playoff. Pe drumul spre finală, francezii au câștigat pe Braga, Athletic Bilbao, Leipzig și Salzburg. Echipa a câștigat cinci din cele opt meciuri, dar a pierdut alte trei întâlniri – toate fiind în deplasare. Merită să spunem că în fiecare meci câștigat, Marseille a marcat cel puțin două goluri pe mecii. Dar în acest caz doar în două întâlniri echipa a jucat la zero. "Marseille" a ratat ocazia de a obține calificarea în Liga Campionilor. În ultima etapă, echipa lui Rudy Garcia nu a putut să învingă pe "Guingamp" în deplasare, după ce conduceau meciul cu scorul de (2-0), Marseille a terminat meciul la egalitate, scor (3:3), astfel echipa a coborât pe poziția a trei și eu permis lui Lyon să se claseze pe poziția a doua și să obțină o calificare în Liga Campionilor. Acum, singura speranță de calificare este victoria în finala Ligii Europa. Vestea proastă pentru francezi este pierderea posibilă a lui Dimitri Payet, însă medicii fac tot posibilul pentru a permite jucătorului să joace în finală.Pont recomandat Atletico Madrid – Marseille:

Ultima dată când Marseille și Atletico Madrid au jucat a fost în sezonul 2008/09. Acolo unde au jucat în aceeași grupă din Liga Campionilor. Atletico Madrid a câștigat meciul de pe teren propriu cu (2:1), dar disputa din deplasare sa încheiat cu (0-0). Madrilenii a fost pînă acum unul dintre principalii favoriți ai turneului. Francezii în același timp, au un atac puternic, care adesea poate compensa problemele de apărare ai adversarului. Echipa antrenată de Rudy Garcia va fi puțin mai motivată, ținta principală fiind calificarea în Liga Campionilor. Alegerea noastră pentru acest meci fiind puțin riscantă: Marseille va câștiga turneul cu o cotă de 3,50.