Pronostic solid la duelul de calificare dintre Standard Liege - Arsenal

Pronostic solid la duelul de calificare dintre Standard Liege - Arsenal

Autor: Cristian Stan


Ziua de joi din Europa league programează un duel spectaculos în grupa F, acolo unde belgienii de la Standard Liege primesc vizita lui Arsenal Londra.


Partida este programată de la ora 22:00, simultan cu cealaltă partidă din grupă, Eintracht Frankfurt – Vitoria Guimaraes. Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 3, Telekom Sport 1 și Look Plus.


În urma rezultatelor din primele 5 etape, Standard Liege este obligată, în primul rând, să se impună în partida de pe Stade Maurice Dufrasne, un alt rezultat ar compromite orice șansă de calificare. Totuși, chiar și în cazul unui succes, echipa belgiană va trebui să beneficieze de un rezultat pozitiv din partea portughezilor de la Guimaraes.


Situațiile prin care Standard se califică


1.Dacă aceștia se impun contra lui Arsenal, iar Guimares învinge la Frankfurt

2.Dacă aceștia se impun contra lui Arsenal, iar Guimaraes și Frankfurt remizează departajarea celor 3 cluburi, cu 10 puncte, se va face prin prisma rezultatelor directe între ele.


Astfel, trupa lui Preud’homme este nevoită să se impună în fața ”tunarilor”, iar șansa pare să le surâdă belgienilor dacă aceștia vor menține forma curentă a echipei, 5 meciuri la rând fără înfrângere în toate competițiile.


Deși beneficiază și de avantajul terenului propriu, belgienii au șanse reale să răzbune înfrângerea usturătoare din tur, 0-4 ( Martinelli 13’ , 16’ , Willock 22’, Ceballos 57’), întrucât englezii pot să piardă și la maximum 4 goluri în această partidă și tot se vor califica.


Antrenorul gazdelor nu vrea să pună multă presiune pe umerii elevilor săi și a declarat că șansele echipei sunt destul de mici, și este, totodată, nemulțumit de faptul că formația sa riscă să piardă calificarea cu un punctaj ridicat, 10 puncte.

Oaspeții din această partidă, Arsenal Londra, au parte de un meci cu o încărcătură emoțională mai mică, întrucât elevii lui Ljungberg sunt calificați în proporție de peste 90%.


Suedezul de pe banca londonezilor profită, de asemenea, de o perioadă mai ”liniștită” în cadrul clubului, victoria din etapa anterioară, 3-1, pe terenul de la West Ham, fiind prima după o perioadă de 9 meciuri fără victorie.


Standard Liege

·Au remizat în ultima etapă , scor 2-2, pe terenul celor de la Mouscron. Emond și Lestienne au punctat pentru Standard.

·Se situează pe locul 3 în campionat, cu 34 puncte : 10 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri (golaveraj +16)

·Marcatorii echipei din Europa Leagues : Lestienne (2), Amallah, M’Poku, Vanheusden – toți cu câte un gol

·Indisponibili : Dussenne, Limbombe, Sa, Milinkovic - Savic.

Arsenal

·Au câștigat în ultima etapă, scor 3-1, pe terenul celor de la West Ham. Martinelli, Pepe, Aubameyang au punctat pentru Arsenal.

·Se situează pe locul 9, cu 22 puncte : 5 victorii, 7 egaluri, 4 înfrângeri (golaveraj 0)

·Marcatorii echipei din Europa League : Martinelli (3), Pepe (2), Aubameyang (2), Willock (2), Saka, Ceballos, Mustafi- toți cu câte un gol.

·Indisponibili : Saka, Ceballos, Mustafi


Echipe probabile:

Standard : Bodart – Gavory, Vanheusden, Laifis, Fai – Cimirot, Bastien, Carcela – Mpoku, Lestienne, Emond.

Arsenal: Marinez – Chambers, Luiz, Sokratis, Maitland – Niles – Willock , Torreira, Guendouzi – Martinelli, Pepe, Lacazette.

Partida va fi arbitrată de Andreas Eckberg (Suedia).


PRONOSTICUL FANATIKSPORT.RO PENTRU ACEST MECI

AMBELE MARCHEAZĂ / COTA 1.44


SI IATĂ ȘI CEL MAI TARE BILET DE AZI: COTĂ 931! CLICK AICI PENTRU A-L OBȚINE!